Detalii serviciu

În cadrul Centrului Medical Gorjului beneficiaţi de tratamente de recuperare medicală personalizate, efectuate de un personal medical calificat, cu experienţă în domeniu. Colectivul cabinetului cuprinde medici specialişti de recuperare medicală, kinetoterapeuti, asistenţi medicali de balneofizioterapie, maseuri, asistenţi medicali generalişti.

ULTRASUNET

Efectele ultrasunetelor care se manifestă prin îmbunătățirea fluxului sangvin pot fi folosite în reducerea edemului local și a proceselor inflamatorii cronice, precum și, conform unor studii recente, pentru a promova o mai bună vindecare a fracturilor osoase. Intensitatea ultrasunetelor poate fi ajustată în funcție de efectul dorit. O intensitate mărită se folosește, de obicei, în cazurile în care scopul este vindecarea cicatricilor tisulare.

De asemenea, ultrasunetele pot fi folosite pentru a obține efectul de sonoforeza. Această reprezintă o metodă non- invazivă de administrare a medicamentelor în țesutul subcutanat, reprezentând o metodă îmbunătățită de administrare a medicamentelor, fiind utilă mai ales la pacienții care se tem de injecțiile clasice. Cu ajutorul acestei tehnici, energia ultrasonica forțează pătrunderea medicației prin piele. Cortizonul, folosit pentru a reduce inflamatia , este una dintre cele mai frecvente substanțe administrate prin această modalitate.

Cele mai frecvente patologii care sunt tratate cu ajutorul ultrasunetelor sunt reprezentate de leziuni de țesuturi moi precum tendinitele, procesele inflamatorii articulare cronice și spasmele musculare. Majoritatea leziunilor musculare și ligamentare pot beneficia de aplicarea de ultrasunete terapeutice.

Folosirea ultrasunetelor în scopuri terapeutice vizează mai ales afecțiunile inflamatorii și degenerative ale articulațiilor, ale coloanei vertebrale și ale musculaturii, afecțiunile neurologice, traumatice și ale organelor interne.

MAGNETOTERAPIA

Efectul câmpului magnetic asupra organismului uman este foarte complex, având efecte asupara schimburilor de substanțe între celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine și asupra sistemului nervos vegetativ.

Efecte bune în stres și oboseală cronică și recuperare medicală ortopedică (ex. status post fracturi).

Sub acțiunea câmpului magnetic se produc efecte favorabile care conduc la accelerarea proceselor de reparație în cicatrizarea plăgilor , calusarea fracturilor, vindecarea necrozelor și rănilor , indiferent de etiologie.

Scade inflamația articulară și periarticulara, scade contractură antalgica, crește pragul cortical la durere și rezistență la stimulul algic.

Artroze, reumatism abarticular, reumatism inflamator cronic (scade inflamația, durerea și crește mobilitatea articulară), sechele postraumatice (plăgi, contuzii, hematoame, entorse status post-ruptură muscular sau tendinoasa, sechele post-fractură.

În nevroze astenice, nevroze infantile cu comportament agresiv, în psihastenii, nevroze depresie, în distonii neuro-vegetative, sindroame spastice și alte hipertonii.

Boala Raynaud, trombangeită obliterantă, arteriopatie aterosclerotica sau diabetică, hipertensiune arterială, etc.

Mecanismele cele mai importante activate sunt reglarea vasomotorie și a hemodianmicii, creșterea ratei de respirație tisulare locale și a consumului de oxigen, creșterea metabolismului local.

Ulcer gastric, duodenal, gastrită cronică , entreocolopatii, diskinezii hipotone, hipokinezii, diabet zaharat tip ÎI (insulino-dependent), hipertiroidie, dismenoree, metroanexite, etc.

CONTRAINDICAȚII

Purtătorii de pacemaker cardiac, bolanvii cu boli de sânge grave (anemie, leucoze, trombopenii), stările hemoragice, boli infecțioase active, stări febrile, tumori maligne, insuficientă hepatică decompensate, insuficientă renală decompensate, sindroame endocrine grave, decompensate sau avansate cu complicații (acromegalie, bolile Basedow, Cushing, Addison), tuberculoză active, psihoze decompensate, sarcină.

ELECTROTERAPIA

Electroterapia, prin diversele sale forme de aplicație este utilă în toate tipurile de patologie:

În aceste condiții, procedurile electrice sunt utile atât în tratamentul de baza ale acestor suferințecât și atunci când aceste suferințe însoțesc alte afectări ale aparatului locomotor indicate recuperării fizical-kinetice.

Utilizarea curentului galvanic în medicină de recuperare se poate face sub formă de galvanizare simplă (cu electrozi), băi galvanice (băi hidroelectrolitice) sau ionogalvanizare (introducerea unor substanțe medicamentoase cu ajutorul curentului electric).

Principalele domenii clinice de aplicație ale procedurilor de electroterapie bazate pe curent galvanic:

Utilizarea curentului galvanic în medicină de recuperare se poate face sub formă de galvanizare simplă (cu electrozi), băi galvanice (băi hidroelectrolitice) sau ionogalvanizare (introducerea unor substanțe medicamentoase cu ajutorul curentului electric).

Principalele domenii clinice de aplicație ale procedurilor de electroterapie bazate pe curent galvanic:

Reprezintă impulsuri ritmice cu o frecvența de până la 1000 Hz, au efecte excitomotorii asupra fibrelor nervoase și a țesutului muscular (prin electrostimulari cu impulsuri dreptunghiulare, triunghiulare, exponențiale) și efecte analgetice realizate prin CDD, curent Trabert, TENS.

Cu diferitele sale forme (monofazat fix – excitomotor, difazat fix – antialgic, scurtă perioada – resorbtiv, lungă perioada – antialgic, ritm sincopat – decontracturant) acționează prin inhibiția percepției dureroase.

INDICAȚII

Afecțiuni ale aparatului locomotor (contuzii, entorse, luxații, întinderi musculare, redori articulare).
Afecțiuni reumatice articulare și abarticulare (artroze reactivate, artrite, stiloidite, epicondilite, periartrite scapulo-humerale).
Afecțiuni neurologice (nevralgii, nevrite).
Afecțiuni circulatorii periferice (Raynaud, acrocianoză, arteriopatii în stadii incipiente).

Are marcantă acțiune analgetica (cu instalarea acesteia chiar la sfârșitul ședinței) și acțiune hiperemizanta, având că principale indicații:

TENS (stimulare nervoasă electrică transcutana) este o metodă netraumatizanta de combatere a stărilor dureroase acute (mai ales) și cronice, având o arie vastă a indicațiilor de aplicabilitate:

Sunt curenți alternativi sinusoidali, cu frecvența cuprinsă între 1000-100 000 Hz, a căror utilizare induce efecte analgetice, decontracturant-miorelaxante, de stimulare a musculaturii striate și netede, hiperemizante, trofice.

Este rezultat prin încrucișarea a doi curenți de medie cu valori ale frecventelor decalate cu 100 Hz, obț în ându – se la locul de încrucișare endotisular efectele terapeutice prin unde modulate in intensitate.

Oricare aplicație terapeutică de curenți de medie frecvența interferențiali are că obiectiv:

INDICAȚII

Afecțiuni reumatismale (artrite, artroze);
Afecțiuni traumatice (redori, hidartroze, entorse, sechelele posttraumatice);
Afecțiuni neuro-musculare (nevralgii, nevrite, mialgii, hipotrofii, atrofii);
Afecțiuni circulatorii periferice (arterite, sindrom Raynaud, acrocianoză etc.);
Alte boli (atonii intestinale, diskinezii biliare, anexite etc.);

DRENAJ LIMFATIC

Drenajul limfatic este un tip de masaj special, care ajută la bună funcționare a sistemului limfatic, având beneficii deopotrivă medicale și estetice.

Drenajul limfatic se poate face manual sau cu ajutorul unui sistem modern, format dintr-un costum care îmbracă picioarele și abdomenul, conectat la un aparat de reglare. Este o terapie neinvazivă, fără efecte adverse, care folosește presiunea aplicată pe suprafața corpului.

Costumul de drenaj are în interior mici compartimente independente, care se umflă cu aer în timpul drenajului și presează alternativ diferite părți ale corpului, de la picioare spre partea superioară, în sensul de circulație al limfei.

Drenajul limfatic este nedureros și relaxant. Presiunea poate fi reglată chiar și în timpul ședinței, dacă ți se pare că devine inconfortabil sau simți că îți amorțesc picioarele.

Există anumite categorii de persoane pentru care drenajul limfatic nu este indicat, cum ar fi cei cu boli cardiace, renale sau hepatice, cu afecțiuni venoase acute, epilepsie sau femeile însărcinate.

Punând în mișcare limfa, drenajul limfatic accelerează eliminarea toxinelor și procesul natural de regenerare al organismului, având efecte pozitive pe mai multe planuri:

  • Acte medicale

    Concedii medicale
    Bilete de trimitere

  • Profilaxia și prevenția bolilor

    Controale periodice pentru copii şi adulţi
    Vaccinări
    Sfaturi pentru un mod de viaţă sănătos
    Sfaturi pentru creşterea şi îngrijirea nou-născuţilor, sugarilor şi copiilor
    Evaluarea şi urmărirea sarcinii
    Urmărirea şi evaluarea pacienţilor cu boli cronice
    Facilitarea intrării şi orientarea pacientului în sistemul medical

  • Pressure guidelines

    Donec ipsum diam, pretium mollis dapibus risus. Nullam dolor nibh pulvinar at interdum eget.

  • Wound healing genes

    Donec ipsum diam, pretium mollis dapibus risus. Nullam dolor nibh pulvinar at interdum eget.

Medical Walk-in Process

No Appointment Needed

Patients do not have to plan out when they come in. Simply walk in and you’ll seen.

Licensed Professionals

Urgent care physicians and nurses offer high-quality care. They are licensed and recognized.

Cost Effective

The cost charged at an immediate care clinic is generally less than a cost charged at a hospital ER.